Δημοφιλείς Αναρτήσεις

Επιλογή Συντάκτη - 2019

Οι νέοι Ζηλανδοί πιγκουίνοι κάνουν μαμούθ μεταναστεύσεις, ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα για να ταΐσουν

Anonim

Οι πιγκουίνοι Fiordland, Eudyptes pachyrhynchus, που είναι γνωστοί ως Tawaki, μεταναστεύουν μέχρι τα 2.500 χιλιόμετρα από τον τόπο αναπαραγωγής τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει στις 29 Αυγούστου στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης PLOS ONE του Thomas Mattern του Πανεπιστημίου του Otago και συναδέλφων του.

διαφήμιση


Οι πιγκουίνοι Tawaki μεταναστεύουν από τις περιοχές αναπαραγωγής τους στη δυτική ακτή του Νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, όπου τρέφονται στη θάλασσα για αρκετές εβδομάδες για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα μετά από μεγάλες περιόδους νηστείας στη γη ενώ εκτρέφουν νεοσσοί. Για να ανακαλύψουν πού πηγαίνουν τα θαλάσσια πτηνά, οι συγγραφείς συνομίλησαν δορυφορικούς πομπούς σε 10 αρσενικούς και 7 θηλυκούς πιγκουίνους Tawaki από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017 και συνέκριναν τις οδούς μετανάστευσης με δημοσιευμένα ωκεανογραφικά δεδομένα όπως η θερμοκρασία επιφάνειας και τα ρεύματα. Ετικέτες σε εννέα πουλιά συνέχισαν να εκπέμπουν δεδομένα έως ότου επέστρεψαν για το ταξίδι επιστροφής και πέντε παρακολουθήθηκαν για ολόκληρη τη μετανάστευση.

Διαπίστωσαν ότι οι πιγκουίνοι ταξίδευαν μεταξύ 3.500 και 6.800 χιλιομέτρων για τη μετανάστευση 69 ημερών - κάνοντας τη δική τους μία από τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις πριν από τη σφαγή πιγκουίνων μέχρι σήμερα. Τα πουλιά ταξίδευαν μεταξύ 20χλμ και 80χμ την ημέρα - τα οποία οι συγγραφείς προτείνουν να βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριο για κολύμβηση πιγκουίνων.

Οι Πιγκουίνοι ταξίδευαν νοτιοδυτικά από την αποικία, προτού κατευθυνθούν σε ένα από τα δύο σημεία σίτισης - ένα κοντά στο υποτροπικό μέτωπο (STF), νότια της Τασμανίας και ένα ακόμη νότο κοντά στο υποανταρκτικό μέτωπο (SAF). Τα πουλιά που εγκατέλειψαν τον τόπο αναπαραγωγής νωρίτερα κατά τη διάρκεια της σεζόν έτειναν να κατευθύνονται προς το STF και ταξίδευαν κατά μέσο όρο κατά 750 χλμ. Οι συγγραφείς υποδεικνύουν ότι οι επιτυχημένοι κτηνοτρόφοι ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να απομακρυνθούν αργά λόγω των απαιτήσεων της γονικής μέριμνας και πρέπει να κολυμπήσουν γρηγορότερα για να φτάσουν στους πιο απομακρυσμένους χώρους διατροφής στο SAF.

Οι Matkin σημειώνει: "Οι πιγκουίνοι εγκαταλείπουν την ακτή της Νέας Ζηλανδίας σε μια εποχή που η παραγωγικότητα του ωκεανού πλησιάζει την κορυφή της, έτσι από αυτή την προοπτική, χιλιόμετρα που ταξιδεύουν δεν φαίνονται να έχουν νόημα. προγονικών ειδών πιγκουίνου που εξελίχθηκαν πιο νότια στην υποανταρκτική περιοχή πριν από την κατοίκηση της ηπειρωτικής χώρας της Νέας Ζηλανδίας.Αυτό εξηγεί και το γιατί η περιοχή αναπαραγωγής των ειδών επικεντρώνεται στις νότιες ακτές της Νέας Ζηλανδίας · εάν εκτραφεί περαιτέρω βόρεια, να είναι εφικτή. "

διαφήμιση



Ιστορία Πηγή:

Υλικά που παρέχονται από το PLOS . Σημείωση: Το περιεχόμενο μπορεί να επεξεργαστεί για στυλ και μήκος.


Βιβλιογραφία :

  1. Ο Thomas Mattern, ο Klemens Pütz, ο Pablo Garcia-Borboroglu, ο Ursula Ellenberg, ο David M. Houston, ο Robin Long, ο Benno Lüthi, ο Philip J. Seddon. Μακεδόνες πιγκουίνους - Λόγοι και συνέπειες της διασποράς σε μεγάλες αποστάσεις στους πιγκουίνους Fiordland / Tawaki κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από τη σφαγή . PLOS ONE, 2018; 13 (8): e0198688 DOI: 10.1371 / journal.pone.0198688